Je to teroristický útok nebo ne?

19. 06. 2017 13:08:20
Jediné řešení bude,když si uvědomíme,že jsme na jedné lodi a všechno,co hrozí evropské společnosti,hrozí i muslimům,protože jsou také součástí této společnosti.

Abych byla spravedlivá, odsuzuji dnešní ranní TERORISTICKÝ ÚTOK v Londýně úplně stejně jako všechny předešlé útoky a soucítím s pozůstalými a zraněními.
Nepíšu tento příspěvek pro obhajobu muslimů, nebo protože by mě tento útok bolel víc, protože jsem muslimka. To v žádném případě. Myslím, že jsem se vždycky vyjadřovala vůči všem útokům páchanými muslimy a vůči všem špatným věcem, které kdysi muslimští jedinci dělali. Nezajímá mě jestli mě s tím člověkem spojuje jedna barva nebo náboženství v případě, že dělá něco špatně. Pamatuji si ještě na léto 2015, kdy jsem chodila mezi lázeňskými hosty v Teplicích a vnucovala jim, že mají dodržovat pořádek. Bylo mi jedno ke komu mluvím.

Tak mi dovolte se teda k dnešnímu útoku vyjádřit, ne protože bych z toho měla radost nebo bych využila této nešťastné události abych vám potvrdila, že muslimové jsou také oběťmi terorismu, ale protože prostě nechci abych jednoho dne dělala rozdíly v hodnotách lidských životů dle určitých poměrů. Tento teroristický útok (a není to jediný teroristický útok na muslimy) potvrdil jednu věc a to, že terorismus nemá hranici. Že teroristé vlastně nejsou rasisté, oni chtějí jen zabíjet a rozdělovat společnost aby dosáhli svých cílů, stejně jako populisté a jiní sobečtí lidé. Hlavním cílem teroristů není zabít jednoho nebo 500 lidí, ale vyvolat ve společnosti nenávist, strach paniku a sobectví . Tohohle jsem se nejvíc bála, že se jednoho dne všechny extrémistické strany dohodnou na zkáze a na zlu a že jedinou obětí budou nevinní lidé.

Ještě před několika dny jsem byla dojatá solidaritou muslimů a nemuslimů po požáru v Londýně. Byla jsem naprosto nadšená tím, jak se lidé navzájem podporovali a jak se předbíhali v tom, kdo víc pomůže. Otevřely se mešity a kostely všem lidem, kteří ztratili své střechy. Nikdo neřešil, jestli jsou mezi oběťmi muslimové, křesťané nebo ateisté, prostě si pomáhali- jako jedna společnost. Jedna společnost, společnost na jedné lodi- to je přesně to, co u teroristů vyvolává tu hořkost.

Jediné řešení bude, když si uvědomíme, že jsme na jedné lodi a všechno, co hrozí evropské společností, hrozí i muslimům,protože jsou také součástí této společnosti.


Také doufám, že se tento teroristický útok bude považovat za opravdu teroristický útok a ne za vandalismus. V případě, že se tento útok bude považovat za útok psychicky narušeného jedince, tak WELCOME, ale buďme spravedliví, protože ani muslimové nejsou svatí, i mezi nimi se najdou psychicky narušení jedinci. Bohužel se ale domnívám, že si tento útok nezasloužil rovnocennou mediální pozornost a že se bude ukazovat na narušenou psychiku útočníka, který se opičil po útočnících, kteří způsobili to, že se kvůli nim ukazuje na miliardu a půl. Myslím, že je to pravá chvíle pro to, abychom si konečně uvědomili, koho nazvat teroristou a koho ne. Ačkoliv se to zdá jako maličkost a hraní si se slovy, ale věřte, že jedno jediné slovo v novinových titulcích může změnit osudy mnoha lidí.

Taková generace, která od té doby, co začala nějak vnímat svět, nepoznala nic jiného než to, že jsou muslimové teroristé. Už několik let do ní společnost a média hučí, že v případě, že jsou muslimové, tak by jako správní muslimové měli podporovat terorismus a jednoho dne se těmi teroristy i stát. A v případě, že terorismus nepodporují, tak jsou VÝJIMKY, a že ti teroristé jsou ti správní, ta drtivá většina. Od 11.září se s jmény této generace spojuje status terorista. A jakoby toho neměli dost, tak do ohně přilévá olej tzv. Islámský stát. Dnes bohužel je taková atmosféra a taková manipulace, že když jsem nazvala Hitlera teroristou, tak jsem vypadala tak trochu na hlavu. Nevím, třeba člověk, který jen tak zabil 6 miliónů židů je jen psychicky narušený.....

Autor: Eman Ghaleb | pondělí 19.6.2017 13:08 | karma článku: 33.51 | přečteno: 7825x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 12.74 | Přečteno: 193 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 10.88 | Přečteno: 159 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 18.04 | Přečteno: 271 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 340 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 467 | Diskuse
Počet článků 3 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 15827

Jmenuji se Eman Ghaleb a jsem studentkou Gymnázia v Teplicích. Narozena 7.5.1998 v Jemenu, ale od pěti let žiji s rodinou v ČR.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...